MAMMAMAGE -GRUPP
Med eller utan barn

MammaMage träning – grupp

Kurserna är för dig som vill ha professionell hjälp, individuell träningsrådgivning och fött barn, vaginalt eller med kejsarsnitt, oavsett ditt barns ålder. Lär dig aktivera och kontrollera din BÅLSTABILITET, så att du förebygger rygg och bäckenbesvär, samt får en stark BÄCKENBOTTEN och en bra HÅLLNING, Snabbt, säkert och effektivt!

Vi tränar kontroll och aktivering av de djupare musklerna. Med anpassade övningar som hjälper kroppen att läka, samtidigt som vi förbereder dig för fortsatt träning, såsom löpning, gym och pass. Vi är alla Certifierade MammaMage Tränare och våra behandlingar och träning bygger på modern forskning,

Vi har filmat alla övningar, så att du enkelt kan göra din ”hemträning”.

Bra att veta!

  • Kungsholmen: BB Sthlm Family, St Eriks g 44.
  • Östermalm: Nybrogatan 71.
  • Frågor: 08 661 40 30
  • 6 träffar, 1x90 min, 5x60 min
  • Max 6 elever/kurs.
  • Cert. MammaMage Tränare
  • Pris: 1 950 SEK

Jätte bra med alla filmer, så att jag kan träna rätt hemma, stort tack!

// Anna, omföderska, kejsarsnitt, baby 4 mån.

Mer information

Se filmen - "Deltagare berättar"

 

6 vanliga frågor

1. Hur lång tid efter födseln rekommenderar ni att man startar?
Du kan börja redan nu. Ju längre du väntar desto mer börjar din kropp att skaffa sig ”kompensationsmönster” för att klara av vardagen. Då lär sig kroppen att använda fel muskler för fel jobb.

2. När är det för sent att börja?
Det är aldrig för sent! Vi har hjälpt kvinnor som fött för mer än 10 år sedan att få en bättre kontroll och stabilitet.

3. Kan man ta med sitt barn?
På all privat träning kan du ta med ditt barn och vi rekommenderar dig att då boka 50 minuters pass.

4. Vilka övningar kommer vi att göra?
För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Därför startar vi med lätta övningar i säker position, där du skall hitta rätt muskel och återfå dess funktion. Övningarna är till en början statiska där du håller en lätt anspänning under en viss tid, eller gör en långsam rörelse med lätt kraft.

5. Jag har fött med snitt, kan jag ändå ”träna”?
Att du fött med snitt är ingen fara då alla övningar är säkra och noga testade. MammaMage steg 1 fokuserar på att lära dig och din kropp att aktivera de djupa musklerna i kroppen. Du kan börja träning INNAN du tagit bort stygnen. Ring oss om du är osäker så hjälper vi dig att svara på dina frågor

6. Om jag missar en lektion, vad händer då?
Alla övningar från varje lektion finns på film som du får efter varje träff. Skulle du missa en träff så försöker vi se till att du kan ta igen den i en annan grupp. Filmerna får du alltid oavsett om du var med eller ej på träffen.

Vi samarbetar med mödravården

Vi har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm och Mamma Mia), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster. Vi har gedigen utbildning och många års erfarenhet, hos oss får du en professionell och trygg behandling med korrekta och relevanta råd.

Har du bäckensmärtor?

Vi har stor kompetens och erfarenhet av att hjälpa gravida och nyblivna mammor med bäckensmärtor. Varje övning anpassas efter dina behov och förmåga. Vi har genom åren utvecklat ”MammaMage” träning så att den även hjälper er. Vi använder ultraljud bilder/film för att du och din terapeuth lättare ska se hur du gör dina övningar.

Beskriv gärna i din problem vid din bokning (även online) så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Läs gärna detta om träning vid bäckensmärta.

START 18 MAJ

ÖSTERMALM
Fredagar 13.00-14.00

Med barn

START 18 MAJ

ÖSTERMALM
Fredagar 10.00-11.00

Med barn