mammamage träning i Stockholm

MammaMage träning privat

Få bort mammamagen – oavsett barnens ålder!
  • Förebygga rygg och bäckenproblem
  • Korrekt träning och övningar
  • Gå vidare med annan träning

Stort fokus läggs på hur de djupa musklerna, som magen och bäckenbotten, kan tränas till mer kontroll för att därefter kunna träna annat, som löpning, styrketräning, gruppträning och andra aktiviteter.

Du kommer att få filmer på alla övningar så att du lättare kan öva hemma.
Du kan se det som personlig träning för dina magmuskler.

MammaMage privat träning i Stockholm

MammaMage privat träning är till för mammor (oavsett barnets ålder) som vill återfå styrka och funktion i sina magmuskler efter graviditet för att undvika t.ex. ryggproblem eller andra vanligt förekommande pre- och postnatala problem.

Vi testar din magmuskeldelning (diastas), och lär dig att aktivera och arbeta skadefritt och effektivt genom lätta kontrollövningar som är speciellt utformade för mammamagen.

Behandlingsteam John Carrier

Behandlingsteam John Carrier

Vi som arbetar i Behandlingsteam John Carrier har valt att specialisera oss på behandlingar, övningar och träning med inriktning på graviditet och första tiden som förälder. Vi är certifierad MammaMage-tränare genom Katarina Woxnerud.

Information inför din träning

Själva träningen: Alla träningstillfällen är på 50 minuter och individuellt anpassade efter dina behov och förutsättningar. ‘

Hemövningar: Vid varje träningstillfälle går vi igenom nya övningar, som du sedan måste öva själva på hemma.
Planera för att lägga 5 minuter, 3 gånger/dag, 5 dagar i veckan på dessa övningar.

Du kommer att få filmer på alla övningar så att du lättare kan öva hemma.
Du kan se det som personlig träning för dina magmuskler.

Ta med ditt barn: Du kan givetvis ta med ditt barn om du vill eller behöver.

Från när kan du komma? Du är välkommen när du känner dig redo, vissa kommer redan inom några veckor, medans andra behöver en längre tid efter förlossningen innan de kan och vill komma. Om du känner dig osäker så ring oss så hjälper vi dig att hitta en tid som passar dig.

Antal träningstillfällen: Många av våra ”nyblivna mammor” väljer att göra 3 besök i  följd, med 4-8 veckors mellanrum, medans andra med mer komplicerade besvär behöver fler besök. Vi erbjuder ”klippkort” om 3x eller 5x för er som tar flera behandlingar.

Vad händer sen – fortsatta behandlingar? Vissa mammor väljer att komma regelbundet till oss under de första åren som mamma, för att behandla och förebygga besvär  så som smärtor i ryggen och nacken, ont i sätet och svanskotan svullnader i benen mm. Prata med någon av oss så hjälper vi dig med ett bra upplägg.

Välj rätt behandling: Om du bokar via vår internetbokning, så välj den behandling som du tror passar dig bäst. Känner du dig osäker på vilken behandling du skall boka så rådfråga din barnmorska eller kontakta oss så hjälper vi dig med bokningen.

MammaMage privat träning i Stockholm

MammaMage privat träning i Stockholm

MammaMage privat träning är till för mammor (oavsett barnets ålder) som vill återfå styrka och funktion i sina magmuskler efter graviditet. MammaMage passar också dig som är gravid och vill undvika att få en stor diastas (magmuskeldelning).

Lär dig att aktivera dina magmuskler på rätt sätt för att undvika t.ex. ryggproblem eller andra vanligt förekommande pre- och postnatala problem.

Vi testar din magmuskeldelning (diastas), och lär dig att aktivera och arbeta skadefritt och effektivt genom lätta kontrollövningar som är speciellt utformade för mammamagen. Vi är certifierad MammaMage-tränare genom Katarina Woxnerud.

Vid varje träningstillfälle går vi igenom nya övningar, som du sedan måste öva själva på hemma.
Planera för att lägga 5 minuter, 3 gånger/dag, 5 dagar i veckan på dessa övningar.

Du kommer att få filmer på alla övningar så att du lättare kan öva hemma.
Du kan se det som personlig träning för dina magmuskler.

 

Vi rekommenderas av Läkare och Barnmorskor

Vi erbjuder behandlingar och träning i Stockholm och har ett nära samarbete med mödravården (ex: BB Stockholm och Mamma Mia), läkare, barnmorskor, kiropraktorer och sjukgymnaster.

Alla i teamet är utbildade inom Terapeutisk Gravidmassage och  behandlar, förebygger och rehabiliterar de problem som är specifika för gravida och nyblivna mammor, så känner du dig osäker så rådfråga din barnmorska först innan du bokar en behandling.

Tidsbokning

Boka Online 08-661 40 30

PRISMOTTAGNINGARAV- OMBOKNING

PRIS

  • MammaMage Träning privat: 50 min 795 kr
  • Klippkort 3 x 30 min 1455 kr (endast via telefon)
  • Klippkort: 3 x 50 min 2235 kr (745 kr)
  • Klippkort: 5 x 50 min 3625 kr (725 kr)

Kontanter, Kort, Faktura, Friskvårdscheck, Friskvårdsbidrag

ÖSTERMALM:

Behandlingsteam John Carrier, Nybrogatan 71.

T-Stadion, uppgång Nybrogatan (30 mtr).

Buss: 1, 4, 54, 67, 72.

KUNGSHOLMEN:

BB Stockholm Family. S:t Eriksgatan 44, plan 1.

T-Fridhemsplan, uppgång S:t Eriksgatan/Willys (20 mtr).

Buss: 1, 3, 4, 53. 56, 57.

AV- OMBOKNINGAR

Behöver ske senast 24 timmar innan din behandling börjar och då endast via telefon 08- 661 40 30 eller via internetbokningen (klicka här). Om- eller avbokning VIA EMAIL/SMS GODKÄNNS EJ. Vid uteblivet besök eller för sen avbokning sker fakturering av hela behandlingsbeloppet.

Vad händer vid sen av- ombokning?

Vi har valt att ha samma av- ombokningsregler för alla våra patienter oavsett anledning till sen av- ombokning (sjuka barn, akut sjukdom, inställda bussar, oplanerade arbetsmöten osv). Du kan givetvis ”ge bort” din behandlingstid till vem du vill (kan vara vem som helst) och vi försöker alltid att via vår väntelista hitta en ersättare. Skulle dock du eller vi inte hitta någon som kan ”ta din tid”, blir du skyldig att betala hela behandlingsbeloppet.

Vanliga frågor

Hur lång tid efter födseln rekommenderar ni att man startar?
Du kan börja redan nu. Ju längre du väntar desto mer börjar din kropp att skaffa sig ”kompensationsmönster” för att klara av vardagen. Då lär sig kroppen att använda fel muskler för fel jobb.

När är det för sent att börja?
Det är aldrig för sent! Vi har hjälpt kvinnor som fött för mer än 10 år sedan att få en bättre kontroll och stabilitet.

Kan man ta med sitt barn?
Ja på vissa grupper och de är märkta med ”baby ja”, kolla informationen om gruppen. På all privat träning kan du ta med ditt barn.

Vilka övningar kommer vi att göra?
För att aktivera de djupare musklerna gäller det att träna på rätt sätt. Därför startar vi med lätta övningar i säker position, där du skall hitta rätt muskel och återfå dess funktion. Övningarna är till en början statiska där du håller en lätt anspänning under en viss tid, eller gör en långsam rörelse med lätt kraft.

Jag har fött med snitt, kan jag ändå ”träna”?
Att du fött med snitt är ingen fara då alla övningar är säkra och noga testade. MammaMage steg 1 fokuserar på att lära dig och din kropp att aktivera de djupa musklerna i kroppen. Du kan börja träning INNAN du tagit bort stygnen. Ring oss om du är osäker så hjälper vi dig att svara på dina frågor

Om jag missar en lektion, vad händer då?
Alla övningar från varje lektion finns på film som du får efter varje träff. Skulle du missa en träff så försöker vi se till att du kan ta igen den i en annan grupp. Filmerna får du alltid oavsett om du var med eller ej på träffen.

Sagt om MammaMage

"Tack för proffsig hjälp, nu känner jag mig stabil // Linn, förstföderska, födde vaginalt, baby 8 månader.

"Gruppen funkar fint, mycket stöd från de andra mammorna" // Sara, omföderska, födde vaginalt, baby 2 månader.

"Jätte bra med alla filmer, så att jag kan träna rätt hemma, stort tack! // Shima, omföderska, födde kejsarsnitt, baby 4 månader.

"Utan er hade jag inte fixat det... nu orkar jag bära utan att få ont i ryggen // Anna, förstföderska, födde kejsarsnitt, tvillingar 3 månader.

Vi vill tipsa om…

Presentkort till valfri behandling Klippkortkort till valfri behandling MammaMage kurs GravidYoga kurs